15-osaiseen fantasiakirjasarjaan perustuvan 3D-elokuvan sankarit ovat pöllöjä. Veljekset Kludd ja Soren joutuvat kidnapatuiksi pudottuaan vahingossa pesästään. Heidän kidnappaajansa suunnittelevat koko valtakunnan valtaamista. Soren vastustaa heitä ja hänet orjuutetaan, mutta Kludd puolestaan liittyy kidnappaajiensa riveihin. Soren karkaa ystävänsä Sylfien kanssa ja lähtee etsimään legendaarista Ga'hoolea toivonaan, että siellä asuvat ritaripöllöt voisivat auttaa voittamaan vallanhimoiset pöllöt.

Elokuvan juoneen on tungettu kirjasarjan kolme ensimmäistä osaa, joten ymmärrettävästi se tuntuu paikoitellen hitusen täyteen ahdetulta ja kiireiseltä. Silti, karsinta on tehty melko hyvin ja tarina aukeaa kyllä sellaisellekin, joka ei ole kirjoja lukenut (kuten allekirjoittanut...). Ääninäyttely on erinomaista ja mukaan on mahtunut melkoinen kaarti kokeneita näyttelijöitä.

Tarina sopii erinomaisesti 3D-formaattiin - päähenkilöthän osaavat lentää - ja päätellen siitä kuinka hienolta animaatio näytti tavalliselta kankaalta, 3D on varmasti todella mahtavan näköinen. Paikoitellen tarina ja hahmot jäivät teknologian jalkoihin, mutta pääosin efektejä käytettiin tarinaa tukemaan.

Kaiken kaikkiaan kyse on ihan kohtuullisesta fantasiaelokuvasta ja olen iloinen, että tällaisia voidaan nykyään tehdä ja tuoda valkokankaalle.

IMDb:ssä

Viralliset sivut

Elokuvasta Wikipediassa

Kirjasarjasta Wikipediassa