Tenavat-sarjakuvaa julkaistiin 50 vuoden ajan, joten materiaalia riittää uudelleen julkaistavaksi. Tässä kokoelmassa keskitytään kirjan nimen mukaisesti sellaisiin strippeihin, joissa seikkailee kaikille tuttu Ressu-koira. Kirja on jaettu teemoihin Ressun mielikuvituksekkaiden eri persoonien mukaan. Niinpä kansien välissä nähdään Ressua niin opiskelija Jakke Jäyhänä kuin lakimiehenäkin, niin lentäjäsankarina kuin partiolaisenakin.

Muuten hauskassa kokoelmassa on pari ongelmaa, jotka liittyvät kirjan editointiin ennemmin kuin Schulzin aina yhtä mahtavaan materiaaliin. Ensinnäkin kirjaan on valikoitu mukaan strippejä, jotka ovat olleet osa pidempää tarinakokonaisuutta, jossa Ressu on vain käynyt vierailemassa. Tämä johtaa siihen, että ajoittain isokin osa tarinan kontekstista puuttuu. Esimerkiksi tarinasta, jossa Piparminttu-Pipsa päättää jättää tavallisen koulun väliin ja päätyy valmistumaan koirakoulusta, johon Ressu on hänet lähettänyt, mukaan on otettu ainoastaan ne stripit, joissa Ressu esiintyy Pipsan asianajajana. Itse olen kyseisen vallan mainion tarinan lukenut aikaisemminkin, joten ymmärrän missä mennään, mutta kokonaisuus voisi olla hieman outo sellaiselle, joka ei koko tarinaa tunne.

Toinen ongelma on se, että kirjan teemoittaminen tarkoittaa sitä, että kirjaan valikoituneet sarjat ovat Schulzin uran loppupuolelta, jolloin Ressu oli kehittynyt nykyiseksi mielikuvituksekkaaksi hahmokseen. Tenavien alkupäässä on vallan mainioita Ressu-strippejä, joita harvoin näkee, mutta jotka jäävät tästä kirjasta pois teemoittelun takia. Muutenkin vanhempia Tenavia näkee harvemmin, vaikka monet parhaimmista ja osuvimmista vitseistä onkin nimenomaan Schulzin uran alkupäästä, joten olisi kiva saada myös niitä uudelleen julkaistuina.