Lerner & Loewen tekijäkaksikon näyttämömusikaaliin juonellisesti varsin löyhästi perustuva musikaalinen western sijoittuu Kalifornian kultarientojen päiviin. Erään kultalöydön ympärille kasvaa No Name Cityksi nimetty kaupunki, jossa uhkapelit, juominen ja prostituutio ovat tavallisia. Tarina itsessään kiertää vanhan mainarin Ben Rumsonin, hänen "mainaajalailla" naimansa vaimon Elizabethin ja pelkästään Pardnerina tunnetun kumppaninsa ympärillä.

Kyseessä on niitä elokuvia, joista en muista milloin olisin sen ekaa kertaa nähnyt. Muistot eivät kuitenkaan olleet turhaan kullanneet tätä elokuvaa, sillä se oli oikeastaan vielä hauskempi kuin muistinkaan. Lee Marvin on vallan mainio Ben Runsomina ja Clint Eastwoodin Pardner käy läpi kiinnostavan kasvukaaren varsinaisesti liikoja muuttumatta. Elokuvan musiikki on ihanaa kuunneltavaa, varsinkin joka kerta, kun Lee Marvin avaa suunsa laulaakseen. Wanderin' Star on aina ollut yksi suosikki kappaleitani ja on pysynyt päässä , vaikka en olekaan sitä vuosiin kuullut, ja olin tyystin unohtanut kuinka mahtava First Thing You Know on. Ja yllättäen myös Clint Eastwood osaa laulaa.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on siis yksi lempielokuvistani koskaan ja toivoisin vain, että useampi tuntisi tämän mainion musikaalin.

IMDb:ssä

Wikipediassa