Mupetit olivat yksi lapsuuteni lempisarjoista, joten ei ole erityisen yllättävää, että käteen on jäänyt sarjaa myös DVD:llä. Mupetti-elokuvia (kuten alkuperäinen Muppet Movie ja Muppets from Space) on tullut katsottua vuosien varrella, mutta näitä alkuperäisiä Muppet Shown -jaksoja en ole nähnyt sen jälkeen, kun ne esitettiin ensimmäisen kerran Suomen tv:ssä. Täytyy sanoa, että sarjassa on paljon sellaista, joka oli päässyt unohtumaan ja jota ei elokuvissa juuri näe. Esimerkiksi Kermitin sarkastinen kuiva huumori jää elokuvissa piiloon ja ylipäätään sarjan huumori on paljon kekseliäämpää ja yliampuvampaa kuin myöhemmässä tuotannossa. Täytyy siis todeta, että kyllä nämä show't ovat yhä parasta mupetti-tarinaa koskaan.

Sarjassa on myös paljon sellaista, mitä en tullut lapsena huomanneeksi ja ajatelleeksi. Esimerkiksi Swedish Cheffin esittäjän uskomattoman ilmeikkäät kädet olivat menneet aikaisemmin täysin ohi. Monissa tapauksissa nimittäin kyseisen hahmon pää on luonnollisesti nukke, mutta hänellä (kuten pianoa soittavalla Rolf-koirallakin...) on oikean esittäjän kädet. Ja Cheffin tapauksessa kyseisten käsien omistaja osaa uskomattoman taitavasti tuoda hahmoon lisää ilmeikkyyttä ja kommunikoida tunteita käsieleillään. Chef-nuken kasvot ovat kuitenkin varsin ilmeettömät, joten suurin osa tunteista välittyy äänestä (jonka mongerrusta kukaan ei ymmärrä) ja käsistä. Myös Rolf-koiran käsien omistajalle on annettava bonuspisteitä, sillä pianon soittaminen siinä solmussa, johon hänen on täytynyt itsensä vääntää nukkeasun sisällä, jotta nuken pää on oikeassa asennossa ja korkeudella, ei ole voinut olla erityisen helppoa.

Jokaisessa jaksossa on mukana myös erikoisvieras. Täytyy myöntää, että 70-80-luvun julkimoista suurin osa on yhä minulle yhtä tuntemattomia kuin aikoinaan, kun muksuna Mupetteja katselin. Mahtuu sekaan myös tuttuja, kuten Julie Andrews tai John Cleese, mutta pääosin minulla ei ole hajuakaan siitä kuka vieras on tai mistä hän olisi kuuluisa aikoinaan ollut. Mutta eipä tuolla väliä, sillä heidän ympärilleen rakennetut tempaukset ovat hauskoja siitä huolimatta.

DVD-pakettiin kuuluu myös pari pientä ekstraa, jotka olivat ihan mukavia, vaikka itse pääsisältö veikin suurimman osan huomiostani. Sen sijaan tekstitys saa risuja olan takaa, sillä jostain syystä vain murto-osa laulujen sanoista on tekstitetty, vaikka varietee-perinteen mukaisesti laulut sisältävät monasti hyvinkin kekseliäitä ja hauskoja tarinoita ja vitsejä. Kaiken kukkuraksi nimenomaan vaikeimmat kohdat on yleensä jätetty välistä, kun taas mitään sanomattomammissa lauluissa tekstit yllättäen löytyvät.

IMDb:ssä

Suomenkielisessä Wikipediassa

Wikipediassa

Muppet Wiki