Keanu Reevesin tähdittämä Street Kings on synkkä toimintaelokuva, jonka keskipisteessä on Keanun hahmo Tom Ludlow. Los Angelesissa poliisina työskentelevä Ludlow on jo pitkään tehnyt kapteenilleen erikoistehtäviä, joiden tarkoituksena on tuhota ne rikolliset, joita syystä tai toisesta ei voida tai ei haluta tuoda lain mukaisesti tuomiolle. Ludlow itse on kyyninen ja vaimonsa kuoleman murtama, mutta pohjimmiltaan yhä moraalinen mies, joten miten käy, kun hänen kapteeninsa juonittelut johtavat Ludlow'n vanhan parin kuolemaan?

Paljon toimintaa sisältävä synkkä elokuva onnistuu olemaan pelkkää toimintaansa parempi, koska mukana on kiinnostavia hahmoja, joita näyttelevät taitavat näyttelijät. Reevesin lisäksi elokuvan tärkeimmissä rooleissa nähdään mm. Forest Whitaker ja Hugh Laurie, joten näyttelijätaitoja riittää. Loppujen lopuksi tarinassa ei ole ketään, jonka kädet olisivat täysin puhtaat, mutta elämä on harvoin aivan niin yksioikoista. Elokuvan monimutkainen juoni jaksaa kiinnostaa loppuun asti, ja toiminta ja väkivalta ovat juonen palveluksessa, eikä päinvastoin.

Ekstroja DVD:llä on ihan mukavasti, joskin jälleen kerran niiden määrää oli vähän paisutettu pilkkomalla 10 minuutin kevyitä pätkiä omiksi jutuikseen. Ohjaajan kommenttiraitaa kuunteli ihan mielellään ja se valaisi joitakin kohtia juonesta, joita en elokuvaa katsoessa ollut hoksannut, mutta jotka luultavasti olisivat jääneet paremmin mieleen toisella katsomiskerralla.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut