Suomessa jostain käsittämättömästä syystä nimellä Stranger in You markkinoitu elokuva kertoo Erica Bainista, radiojuontajasta, joka joutuu sulhasineen hyökkäyksen kohteeksi koiraansa kävellyttäessään. Erican sulhanen kuolee ja Erican on taisteltava tiensä läpi tapahtuneesta seuranneesta psykologisesta traumasta. Ennen kotikaupunkiaan New Yorkia rakastanut Erica pelkää astua kotiovestaan ulos ja hankkii suojakseen aseen. Kun kohtalon käsi johtaa hänet uuden välivallan teon tielle, hän puolustautuu kuolettavasti. Hämmentyneenä siitä, että tapahtuneesta ei ole hänelle itselleen mitään seurauksia, hän alkaa harjoittaa omankäden oikeutta New Yorkin kaduilla...

Vastaavanlaisia tarinoita on nähty ja luettu aikaisemminkin, mutta kyseinen elokuva on erilainen ja todellisempi siksi, että vaikka Erica lähteekin yhä uudelleen kaduille, hän kokee joka kerta kasvavaa tunnontuskaa ja hämmennystä tilanteesta ja omista reaktioistaan. Elokuva ei niinkään kerro kostosta, vaan siitä mitä kosto tekee sen suorittajalle. Erica purkaa turhautumistaan siihen, että hänen sulhasensa tappaneita miehiä ei löydy eikä tunnuta edes oikein etsivän, sekä omaa pelkoaan asettamalla itsensä yhä uudelleen samanlaiseen tilanteeseen kuin missä hänen sulhasensa kuoli, mutta tällä kertaa tilanne on hänen hallinnassaan. Saman aikaisesti tämä käytös itsessään vain pahentaa hänen oloaan.

Kyseessä ei siis ole toimintaelokuva, vaan hyvinkin syvällinen psykologinen draama, jonka tärkeimmät tapahtumat ovat Erican päässä sekä hänen suhteessaan poliisiin, joka tutkii hänen tekemiään tappoja ja tietämättään tutustuu etsimäänsä murhaajaan. Lopputulos on intensiivinen, tummanpuhuva tarina, joka voisi päättyä hyvinkin onnettomasti, mutta antaa sentään toivon vilahtaa lopussa.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut