Ydinsodan jälkeiseen, autioituneeseen Yhdysvaltoihin sijoittuva tarina kertoo Elista, Denzel Washingtonin esittämästä miehestä, joka on ilmeisesti matkalla halki mantereen etsiessään sopivaa turvapaikkaa kirjalle, jota hän kantaa mukanaan. Elokuvassa paljastetaan vasta viime metreille mistä kirjasta on kysymys, mutta ennen sitä erään kaupungin pomo saa tietää siitä ja lähtee metsästämään Elita...

Tapahtumapaikkana apokaliptinen aavikko alkaa jo olla vanhaa kauraa. Täytyy sanoa, etten ole koskaan käsittänyt miksi maailma automaattisesti aavikoituisi, jos ihmiset onnistuisivat tuhoamaan toisensa. Ok, ydinsota nyt menettelee syynä, mutta ei sekään ole käsittääkseni ihan selvää, että kaikki kasvillisuus katoaisi. Ja kuiva aavikko vaatiikin jo sitten aivan muuta eli koko veden luonnollisen kiertojärjestelmän hajoamista. Kaikkien apokaliptisten aavikkoelokuvien isä Mad Max sijoittui Australian sisäosiin, joka on aavikkoa nykyäänkin, ja sen jälkeen kaikkien tällaisten elokuvien on vain pakko tapahtua aavikolla. I am Legend sentään sijoittui villiintyneeseen suurkaupunkiin.

Lukuunottamatta tätä ongelmakohtaa pidin elokuvasta paljonkin. Washingtonin Eli on monisyinen hahmo ja hänen vastustajansa, Gary Oldmanin esittämä Carnegie, on myös kiinnostava pahis. Eli on ehkä hitusen liian kyvykäs ollakseen totta, mutta toisaalta se sopii hyvin elokuvaan, eikä siksi juuri häiritse. Elokuvan hiljainen ja rauhallinen alku on minusta hyvä lopun melskeen tasapainoksi, ja kirjan todellisen luonteen paljastaminen vasta lopussa piti jännitystä yllä oikein mukavasti.

DVD:llä on melko perus-ekstrat, ei mitään ihmeellistä. Making of... oli ihan kivaa katsottavaa ja elokuvan soundtrackiin paneutuva pätkä kiinnostava.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Arvostelu leffatykki.com

Viralliset sivut