Joe Hill kirjailija, joka on nyt siirtynyt myös sarjakuvapuolelle. Locke & Key kertoo Locken perheestä eli perheen äidistä Ninasta, lapsista Tylerista, Kinseystä ja Bodesta, sekä heidän sedästään Duncanista. Kun Ninan aviomies ja Duncanin veli Rendel kuolee hullun Samin hyökätessä kavereineen heidän kesämökilleen, perhe muuttaa takaisin Lockien sukukartanoon Key Houseen Duncanin luokse. Key House pitää kuitenkin sisällään salaisuuksia, jotka Rendell ja Duncan löysivät lapsina, mutta olivat sittemmin unohtaneet. Miten käy, kun Tyler, Kinsey ja varsinkin innoskas nuori Bode alkavat tutkia Key Housea ja löytävät sen salaisuudet?

Gabriel Rodriguezin tummanpuhuva, liikkuva ja yksityiskohtainen taide sopii erinomaisesti Joe Hillin monimutkaisen juonen seuraksi. Homma lähtee liikkeelle rytinällä ja jo tässä ensimmäisessä kirjassa saamme paljonkin vihjeitä sarjan syvemmästä juonesta. Samalla Hillin onnistuu erittäin hyvin keskittämään huomiota myös tarinan kolmeen päähenkilöön, Tyleriin, Kinseyhin ja Bodeen, ja esitellä kaikki kolme.

Vaikka tarinaan mahtuu myös kevyempiä hetkiä, varsinkaan sen alku ei sovellu nuoremmalle väelle ollenkaan. Locke&Key on hyvä esimerkki siitä, että sarjakuva ei automaattisesti ole pikkupoikien heiniä. Silti tarinassa ei mässäillä raakuudella turhan päiten, vaan sillekin on tarkoituksensa. Kaiken tämän keskellä tarinan kiinnostavin mysteeri on kuitenkin Key House ja sen salaisuudet. Näin ensimmäisessä tarinassa raapaistaan vasta pintaa tämän suhteen ja tulee olemaan todella kiinnostavaa nähdä mikä totuus oikeasti on.

Wikipediassa

Joe Hill Wikipediassa

Joe Hillin kotisivut

Garbiel Rodriguez deviantARTissa