Syndikoituja sanomalehtisarjakuvia voi lukea ilmaiseksi netissä, mutta niiden arkistot käsittävät vain viimeisen kuukauden stripit. Joten vanhemmat pitää ostaa kirjoina, jos niitä haluaa lukea. Minä halusin, joten tuli ostettua kaksi Frazz-kokoelmaa: 99% Perspiration ja Frazz 3.141592653589...

Frazz kertoo ala-asteen talonmiehenä työskentelevästä Edwin "Frazz" Frazieristä, joka on talonmiehen hommansa lisäksi menestyvä laulukirjoittaja ja innokas triathlonin harrastaja. Sarjakuvan huumori perustuu pitkälti uusien asioiden löytämiseen sekä vanhojen asioiden näkemiseen uudesta näkökulmasta. Sekaan on heitetty myös paljon viittauksia kirjallisuuteen ja tieteisiin, joita Mallett ei välttämättä edes yritäkään selittää. Hän olettaa lukijoiltaan halua tarpeen tullen etsiä tietoa ja oppia uutta, mutta samalla hän usein nauraa jokapäiväisille asioille, jotka eivät oikeastaan käy järkeen alkuunkaan, kun niitä katsoo uudesta näkökulmasta.

Toisin sanoen Frazz on niitä strippisarjakuvia, joista saa irti muutakin kuin päivittäisen naurun (vaikka sekin on melkolailla taattu). Kun lisäksi Mallett on vielä erinomainen piirtäjä, jonka hahmot ovat ilmekkäitä, persoonallisia ja luonnollisia liikkeissään, niin what's not to like?

Frazz

Frazz Wikipediassa

Jef Mallett Wikipediassa

Jef Mallettin blogi