Ensimmäisen Rambo-elokuvan yllätyksen jälkeen sarjan toisessa osassa ollaankin sitten jo odotetuilla linjoilla. Nyt ei mukana ole enää yhteiskunta kritiikkiä tai draamaa, vaan pääpaino on hyvin yksinkertaisesti toiminnan puolella.

Elokuvan juonikin on suorasukainen: pakkotyöhön tuomittu Rambo poimitaan vankilasta ottamaan selvää Vietnamiin jääneiden sotavankien kohtalosta ja päätyy sitten pelastamaan leirillisen sellaisia. Pahiksina toimivat vietnamilaisten lisäksi neuvostoliittolaiset sekä oman maan byrokraatit, jotka eivät välitä omista pojista pätkääkään. Viimeksi mainittu osaltaan siksi, että saataisiin jotain tekemistä myös edellisestä elokuvasta tutulle Rambon vanhalle komentajalle ja ainoalle ystävälle, Richard Crennan esittämälle Sam Trautmanille, joka jää linjojen taakse odottelemaan.

Poliittisesti asetelma on päivittynyt, mutta minkäs sille voi. Ensimmäisen elokuvan monivivahteisuutta ei kannata tästä toisesta osasta enää odottaa, mutta sen sijaan toimintaa löytyy senkin edestä, jos vain sellaisesta sattuu pitämään.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Toinen arvostelu Leffatykki.com