Katsoin jo aikaa sitten Wolf's Rain - animen ja pidin siitä. Japanilaisilla on sellainen tapa, että suositusta animesta tehdään manga ja suositusta mangasta anime, joten Wolf's Rain -manga ei ole mikään yllätys. Sen sijaan on hyvinkin positiivista, että sitä pääsi lukemaan Punaisen jättiläisen kustantamana suomenkielisenä käännöksenä englanninkielisen sijaan.

Mangalla on pituutta vain kahden pokkarin verran, joten alkuperäisen animen 30-jaksoisesta tarinasta karsiutuu paljonkin pois. Sivujuonet ja varsinkin sivuhahmojen kehittäminen ja taustatarinat jäävät unholaan ja pisteestä a edetään pisteeseen b paljon nopeammassa tahdissa. Perusjuoni ja varsinkin hahmojen ulkonäkö ja persoonat ovat melkolailla samoja, mutta loppua onkin sitten pistetty uusiksi kovemmalla kädellä.

Kokonaisuutena myös manga toimii, ja se on tehty rautaisella ammattitaidolla. Myöskään suomenkielisestä versiossa ei ole sen ihmeempää valittamista. Pidän kuitenkin animesta enemmän toisaalta monimutkaisemman tarinan ansiosta, mutta myös paljolti kiitos musiikin. Anime-sarjan musiikin takana kun on mainio Yoko Kanno, jota en voi ylistää tarpeeksi. Musiikin animeen tuomaa tunnelmaa ei mangassa valitettavasti voi välittää mitenkään. Tosin, aina on mahdollista lukea manga animen OST:n soidessa taustalla.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on siis ihan käypä manga, josta tosin saa ehkä hieman enemmän irti vielä, jos on nähnyt animen ensin.

Wikipediassa