Olen ollut tähän mangaa perustuvan animen ystävä jo vuodesta 1 ja 2, sillä kyseessä on yksi ensimmäisistä näkemistäni anime-elokuvista, joista oma anime- ja mangaharrastukseni on saanut alkusysäyksensä. Niinpä kun manga käveli vastaan, pakkohan se oli jo ihan nostalgiasyistä poimia mukaan.

Yoshikazu Yasuhiko on melkoinen monitaituri, mikä on tässä tapauksessa eduksi: hän on sekä tehnyt tämän mangan että ohjannut ja osallistunut mangaan perustuvan animen käsikirjoituksen kirjoittamiseen. Niinpä ei olekaan ihme, että mangan animen perusteemat ja "look and feel" ovat identtiset. Mangassa on vain enemmän tilaa monimutkaisemmalle hahmokehitykselle ja juonelle kuin elokuvassa. Yoshikazun piirrostyyli keskittyy tärkeimpään eli ihmisiin ja laitteisiin. Muusta tingitään aina, kun voidaan, mutta ei kuitenkaan liiaksi.

Tarinaltaan Venus Wars on tulevaisuuteen sijoittuva sotadraama, jossa joukko varsin suunnattomia nuoria jää Venuksessa puhkeavan sodan jalkoihin. Tarina sinällään ei ota juurikaan kantaa sodan moraalisuuteen jne, mutta toisaalta siinä ei myöskään teeskennellä, että sota olisi mitään muuta kuin kauheaa.

Kokonaisuudessaan sekä tämä manga että siihen perustuva anime ovat siis mielestäni erittäin hyviä ja toivon, että eteen sattuu vielä enemmänkin mangaa kuin vain tämä ensimmäinen kirja.