Kazuo Koike on poikkeuksellinen mangaka sikäli, että hän yleensä tekee yhteistyötä jonkun piirtäjän kanssa sen sijaan, että piirtäisi itse, kuten Japanissa on yleisemmin tapana. Hänen tarinansa tuppaavat olemaan melko tapahtumarikkaita ja välivaltaisia, mutta varsinkin pitempiin mahtuu mukaan myös yllättävän seesteisiä ja hiljaisia hetkiä. Suosikkini hänen töistään tulee aina olemaan Lone Wolf & Cup, mutta kyllä tämäkin lyhyempi sarja oli aivan luettavissa.

Lady Snowblood kertoo Yuki-nimisestä naisesta, joka syntyi vankilassa, koska hänen äitinsä, joka oli tuomittu elinkautiseen, tarvitsi jonkun, joka voisi lähteä vankilasta toteuttamaan hänen kostoaan. Palkkamurhaajaksi kasvanut Yuki etsii hänen äitinsä miehen ja veljensä murhanneita samalla, kun hän suorittaa eteen sattuvia palkkamurhaajan töitä.

Tavallaan asetelma on siis hieman samanlainen kuin Lone Wolf & Cupissa, mutta koska Yuki on nainen ja persoonallisuudeltaan ja metodeiltaan hyvin erilainen kuin Lone Wolfin pääosa, lopputulos tutkii samaa teemaa uudessa asetelmassa. Myös sarjan ajoitus vaikuttaa sen luonteeseen: Lady Snowblood sijoittuu 1800-luvun loppuun, jolloin Japani eli murrosvaihetta. Maa modernisoitui ja länsimaalaistui kovaa vauhtia, mutta monissa asioissa elettiin yhä kuten aina ennenkin. Lopputulos on kiinnostava sekoitus vanhempiin aikakausiin sijoittuvista sarjoista tuttua perinteistä Japania ja modernimpia, länsimaisia elementtejä.

Kokonaisuus on juonellisesti melko kevyt, sillä vain neljän kirjan mittaiseen sarjaan, jossa suurin osa luvuista on itsenäisiä episodeja, ei vain mahdu juonta samalla tavalla kuin 28 kirjan Lone Wolf  Cupiin. Myös hahmokehittely ja minua paljon kiinnostavammat seesteisemmät, syvällisemmät kohdat jäävät harvemmiksi, samoista syistä. Päähahmo ja aikakausi, johon tarina on sijoitettu, tekevät sarjasta kuitenkin hyvinkin luettavan näistä puutteista huolimatta.

Wikipediassa