Luettuani mangan teki mieli katsoa anime uudelleen, joten tuumasta toimeen ja uusi DVD hankintaan ikivanhan ja loppuun kuluneen VHS:n sijaan.

Venus Warsin anime-adaptaatio toimii poikkeuksellisen hyvin, koska ohjaaja on sama mies, joka kirjoitti ja piirsi mangankin. Näin ollen elokuvassa ei ole monissa manga-adaptaatioissa näkyvää pakkoa seurata orjallisesti alkuperäistä juonta, vaan sen sijaan kirjoittaja on siirtänyt tarinan ytimen anime-muotoon tavalla, jota animen vahvuudet tukevat hyvin. Lopputulos eroaa siis varsin paljonkin mangasta yksityiskohdiltaan, mutta perusajatus on pysynyt pitkälti samana.

Animen piirrosjälki on erinomaista ja hyödyntää paikoitellen myös live-kuvattua materiaalia, joka on yhdistetty animaatioon. Ottaen huomioon, että elokuva on vuodelta 1989, tämä on varsin hyvin tehty ja toimii. Animen musiikin on tehnyt mainio Joe Hisaishi, joten siinäkään ei ole mitään valittamista, päinvastoin.

Uudella DVD:llä pystyin ensimmäistä kertaa katsomaan elokuvan alkuperäisellä japaninkielisellä ääniraidalla. VHS:llä oli saatavissa vain englanninkielinen DUB, joka on kylläkin laadultaan varsin hyvä, noin yleisesti ottaen. Yllättävää oli, että itse asiassa melkein pidin yhden hahmon englanninkielisestä näyttelystä enemmän. Susan Sommers -niminen hahmo, joka on tarinassa Maasta Venukseen tullut reportteri, kuullostaa japaninkielisessä versiossa jotenkin aivan liian tyttömäiseltä. Englanninkielisen version aikuisempi ääni teki hahmosta jotenkin uskottavamman ja persoonallisemman. Muuten japaninkielinen ääniraita on kuitenkin enemmän mieleen kuin englanninkielinen.

Kaiken kaikkiaan elokuva oli juuri niin kuin muistinkin. Kyseessä on minulle melkoinen nostalgiapaukku, sillä kyseessä on (aivan lastensarjojen lisäksi...) ensimmäisiä näkemiäni anime-elokuvia ja yksi niistä, jotka saivat minut harrastajaksi alunperin lähtemäänkin.

Anime News Network

Wikipedia

IMDb