MTV3:n on kesän kunniaksi näyttänyt uusintana sarjan Burn Notice, joka ei mahtunut ekalla kerralla katsontalistalle, vaikka mieli teki. Tällä kertaa se onkin sitten tullut katsottua. Sarja kertoo entisestä freelance-vakoojasta, joka on saanut "burn noticen": epäluottamuslauseen, jonka takia kaikki hänen varansa on lukittu, häntä seurataan koko ajan ja jos hän lähtee vanhasta kotikaupungistaan Miamista, elämä käy hänelle todella vaikeaksi. Sarjan päähenkilö Michael Westen ei kuitenkaan ole mikään petturi. Saadakseen elämänsä takaisin hänen on selvitettä kuka ja miksi hänet käräytettiin, mikä olisi tietenkin helpompaa, jos hän ei olisi persona non grata lähestulkoon kaikille entisille tuttavilleen.

Siinä sivussa pitäisi elääkin, vaikka kaikki tilit on jäädytetty, joten sarjan yksittäiset jaksot kertovat kuinka Michael ja hänen vanhat ystävänsä Sam ja Fiona ajatutuvat eräänlaisiksi trouble shoottereiksi, jotka ratkaisevat ongelmia, joihin tavalliset keinot eivät ihan riitä. Sekaan mahtuu sitten huumepomoa, kidnappaajaa, lavastusta, pahaa poliisia jne.

Täytyy myöntää, että sarjan pidempi juoni ei juurikaan kiinnosta, vaan enemmänkin yksittäiset keikat per jakso. Sarjassa käytetään Michaelia kertojaäänenä, joka selittää mikä on mitä ja mitä ex-vakoojat milloinkin puuhaavat, kun he rakentavat pommeja tai salakuuntelulaitteita lannoitteesta ja kännyköistä. Sarjan yleistunnelma on melko veijaritarinamainen ja siksi siitä pidänkin.

IMDb:ssä

Wikpediassa

Sarjan sivut MTV3:lla

Viralliset sivut