Tämä antologia sisältää 15 tarinaa, joita yhdistävä seikka on taian käyttö aseena. Siihen yhtäläisyydet sitten loppuvatkin, sillä sekaan mahtuu kaikkea mahdollista aina aivan perinteisistä fantasiatarinoista John DeChancien hauskaan kirjoitukseen nimeltä BattleMagic for Morons, joka on juuri sitä miltä se kuulostaa, mutta ei aivan kuitenkaan.

Osa tarinoista - kuten esim. Michelle Westin Warlord - toimisivat juoneltaan hyvin laajennettuina täysiksi romaaneiksi. Toiset taas ovat juuri mitä niiden pitääkin olla eli novelleja, joissa tarina tiivistyy täydellisesti. Erilaisuuksistaan huolimatta kaikki kokoelman tarinat ovat erinomaista luettavaa (mikä ei ole yllätys, kun mukaan on saatu myös sellaisia tunnettuja nimiä kuin Charles de Lint) ja antologian punainen lanka on kiinnostava ajatus. Varsinkin, kun moni kirjoittajista on vienyt sen pois niiltä suunnilta, joihin termi battle magic ensin vie aatokset.

Novellien lukeminen on aina aivan erilainen kokemus kuin romaani ja ei kaikille mieleen, mutta fantasian ystäville voin suositella tätä kokoelmaa.

Toinen arvostelu SF Sitella