Ylen kesällä esittämä brittiläinen, kolmiosainen sarja on Sherlock Holmes -tarinoiden modernisointi, jossa nykypäivän Sherlock ja Watson selvittävät Lontoon rikoksia. Erinomaisesti tehty ja erityisesti aivan mahtavasti näytellyssä sarjassa on paikoitellen vähän samaa fiilistä kuin uusimassa Sherlock Holmes -elokuvassa, mutta tarinan tuominen nykyaikaan luo sarjalle luonnollisesti täysin oman asetelmansa. Sarjan Sherlock kun tuntee telekommunikaatioteknologiat ja tietotekniikat ja kommunikoikin mieluusti tekstiviestein.

Parasta sarjassa on kuitenkin Martin Freemanin tulkitsema Watson, joka on palannut Afganistanin sodasta sekä henkisesti että fyysisesti haavoittuneena. Hänen ja Benedict Cumberbatchin Sherlockin välinen kemia lähtee liikkeelle heti alusta, kun Watson toteaa Sherlockin analyysiin hänen elämästään "that's brilliant", mikä hämmentää Sherlockia, joka on tottunut hieman toisenlaiseen reaktioon: "Piss off!". Parivaljakko toimii mainiosti yhdessä ja näyttelijöiden työtä on ilo katsella.

Kokonaisuus on siis erinomainen versio vanhasta, tutusta asetelmasta, ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille etsivätarinoista pitäville.

Sarja Ylen sivuilla

IMDb:ssä

Wikipediassa