Kronologisesti seuraavat osat Hernandezin Locas-tarinoita keräävä kirja ei sisällä enää lainkaan ensimmäisessä kirjassa vielä mukana olleita scifi-elementtejä. Sen sijaan tarinat keskittyvät tyystin henkilödraamaan ja aivan tavalliseen elämäänn. Sekaan mahtuu muuta seikkailukin, mutta pääosin tarinoissa itse asiassa tapahtuu ulkoisesti hyvin vähän. Sen sijaan henkisesti ja tunnetasolla niissä paukkaa ja räjähtelee jatkuvalla syötöllä.

Tavallisin hahmo kirjassa on yhä ensimmäisen opuksen päähenkilö Maggie ystävineen, mutta mukana on myös melkoinen kaarti muuta väkeä. Vaikka tarinat ovatkin kronologisia ja etenevät suorassa linjassa, kaikkea ei kerrota. Sen sijaan yksittäisten tarinoiden välissä saattaa olla melkoisiakin aukkoja, ja iso osa tapahtumista ja niiden seurauksista tapahtuu ruutujen välissä. Tämän takia tarinoita on ajoittain hieman haastavaa seurata, mutta omasta mielestäni se vain lisää niiden viehätystä.

Toinen viehättävä puoli on hahmojen fyysinen kehitys. Ajallisesti tässäkin kirjassa eletään n. viisi vuotta, ja hahmot muuttavat tyyliään, vaatteitaan, vanhenevat koko ajan. Tämä on yksi niistä piirteistä, jotka tekevät Hernandezin tarinoista niin kovin aidon oloisia. Hänen maailmansa ei ole pysähtynyt paikalleen, vaan kuten oikea maailma, se elää ja muuttuu jatkuvasti, ja ihmiset sen mukana.

Jaime Hernandez Wikipediassa