Vuodelta 1979 peräisin oleva teos on jossain määrin vanhentunut, sillä väliin jäävien vuosien aikana on ehditty löytää uutta tietoa ja kehittää uusia teorioita liittyen antiikin maailmaan. Kirjassa esitetyt ajatukset ja teoriat eivät kuitenkaan ole varsinaisesti väärin, sillä pitää muistaa, että isossa osassa on kyse tulkinnasta ja jokaisen oma tulkinta on omalla tavallaan validi.

Kirja perustuu keväällä 1978 pidettiin esitelmäsarjaan ja käsittää 12 eri tutkijoiden pitämään esitelmää, jotka käsittelevät antiikin Kreikan ja Rooman uskontoja eri näkökulmista. Päällekkäisyyksiä teoksessa ei esiinny, sillä kirjoitelmiksi muutetut esitelmät oli koordinoitu toimimaan kokonaisuutena. Ne on myös järjestetty etenemään suurin piirtein kronologisessa järjestyksessä, sillä antiikkina tuntemamme aikakausi on varsin pitkä ja eri uskonnot ehtivät kehittyä ja muuttua melkoisesti.

Kokonaisuus on ehkä hieman hajonainen, mutta erittäin kiinnostava. Teoksessa ei keskitytä kertomaan uudelleen myyttejä, vaan miettimään niiden asemaa ja merkitystä niille ihmisille, jotka näihin myytteihin uskoivat ja niihin perustavia uskontoja harjoittivat. Mukaan mahtuu monia erilaisia uskontoja eri kansojen keskuudesta ja eri aikakausilta. Teoksen avulla pääsemme vilkaisemaan näiden ihmisten elämän yhteen osaan tavalla, joka oli ainakin minulle uusi ja kiehtova.