Disney Studiosilla riittää historiaa ja siten kierrätettävää materiaalia, ja aina välillä he saavat todella kiinnostavia ideoita. Kuten tämä elokuva, joka lähti liikkeelle ajatuksesta tuoda Fantasian kohta Sorcerer's Apprentice valkokankaalle live action -elokuvana. No, kyseinen lyhytelokuva piti tietenkin laajentaa kokonaiseksi tarinaksi ja tämä on lopputulos.

Itse juoni on melko perinteinen: Merlinin perillistä ikiaikoja etsinyt velho, suuruudestaan tietämätön nuorukainen, pahis apulaisineen, vanha rakkaus, uusi rakkaus jne. Elokuva on kuitenkin erittäin hienon näköinen ja hyvä kasti (Nicholas Cage, Jay Baruchel & Alfred Molina) takaavat taattua jälkeä. Varsinkin Jay Baruchelista on nopeasti tulossa lempikoomikkoni - ja minä inhoan komediaa! Nykypäiväisissä Disneyn toimintakomedioissa on kuitenkin se kiva puoli, että ne ovat niin perheystävällisiä, ettei komedia koskaan ole ilkeää. Elokuvissa nauretaan aina jonkun kanssa, ei varsinaisesti jollekulle, joten kestän ne. Plus, Baruchelin ajoitus on aivan täydellinen! Ja Molinan kuivan sarkastinen pahis on aivan yhtä hyvä.

Eli siis, pidin elokuvasta. Jos se ei jo käynyt ilmi. Juonessa ei yllätyksiä ollut, mutta elokuva oli hienon näköinen, hyvin tehty, lämmin henkinen ja hauska, joten viihdettä saa koko perhe. Tai lapsenmielinen sinkku, kuten minä. Whatever...

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri youtubessa