Tässä onkin yksi elokuva, jota voin lämpimästi suositella. On vaikea mennä sanomaan mistä pidin eniten: hauskasta tarinasta vai todella mahtavasta musiikista. Molemmilla kun on todella puolensa. Pidin ensimmäisestä Happy Feet -elokuvasta kovasti ja oli todella mukavaa nähdä, että sama taso oli pidetty yllä tässä jatko-osassa. Robin Williams ja Elijah Wood sekä suurin osa muista ensimmäisen elokuvan ääninäyttelijöistä palaa kastiin. Traagisesti vuonna 2009 menehtyneen Brittany Murphyn paikan on ottanut pop-artisti Pink, joka suoriutuu tehtävästä oikein hyvin.

Juoneltaan uusi elokuva sisältää melkoisen määrän erilaisia elementtejä. Sekaan on heitetty eri eläinyhteisöjen tarve yhteistyöhön, kun keisarpingviiniyhteisö jää jäävallien ympäröimäksi, Mumblen suhde Erik-poikaansa ja Erikin oppimiskaari, kun hän havaitsee, ettei isä olekaan hassumpi pingviiniksi. Melkein ainoa osa tarinasta, joka minua häiritsi, oli sekaan heitetty erillinen juoni kahdesta krillistä (Bill the grill and Will the grill, ääninä Matt Damon ja Brad Bitt). Sinällään ihan huvittava sivujuoni pysyi täysin erllisenä pääjuonesta, joka olisi toiminut aivan hyvin vaikka koko grillihomma olisi leikattu pois, joten se tuntui vähintäänkin päälle liimatulta ja pahimmillaan häiritsevältä. Pakko silti myöntää, että ainakin aikuinen saa näiden kahden välisestä suhteesta vaikka mitä hupia irti, varsinkin kun ottaa huomioon ääninäyttelijät...

Todella mahtava musiikki onkin sitten jo pelkkää kermaa tässä kakussa. Sekaan on heitetty niin oopperaa Toscan E lucevan le stelle -aarian muodossa (tosin uusin sanoin... ) sekä vallan mainio kuorosovitus Queenin Under Pressure -kappaleesta. Elokuvan DVD:tä odotellessa olenkin jo hankkinut musiikin CD-muodossa, jotta voin kuunnella mainioita esityksiä uudelleen kotioloissa muutenkin kuin youtuben kautta.

Eli kyseessä on jatko-osa, joka on vähintään yhtä hyvä kuin ensimmäinen ja todellakin katsomisen arvoinen kaikille animaation ja musiikin ystäville.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut