Sangatsu Mangan julkaiseman alkuperäisin suomalaisvoimin tehdyn Vartijat-sarjan kolmatta osaa saatiinkin sitten odottaa vielä pitempään kuin toista. Mutta eipä tuo allekirjoittanutta juuri haittaa. Yhtä kärsivällisesti olen odotellut erinäisten nettisarjakuvien palaamista elävien kirjoihin ja aina välillä odottavan aika myös palkitaan.

Sarjan kolmannessa osassa on piirtäjä vaihtunut jälleen kerran. Mielestäni Haatajan shonen-tyylisempi piirrosjälki sopii hyvin seikkailulle, joka alkaa olla pääsemässä oikein kunnolla vauhtiin. Lisäksi tyyli on vakaata ja pysyy yhtäläisenä kirjan läpi. Juonellisesti kyseessä on väliteos: kumppanuksemme saapuvat viimein Väinölään, mutta seuraava etappi on vielä päättämättä, pahisten suunnitelmat etenevät, mutta mitään varmaa ei ole tiedossa, jne. Lisäksi kirjassa on mukana lisämateriaaleista, joista varsinkin Ida Lindholmin huumoristripit iskivät ja kovaa. Strippipari "Kerrin lumovoima" sai minut ulvomaan naurusta.

Vartijat-sarjaa on oikeastaan ollut hauska seurata tarinan lisäksi juuri oikean elämän seikkailujen takia. Jäädään sitten vartomaan kuinka kauan seuraavan osan valmistumiseen menee.

Sarjan sivut kustantajalla