1980-luvun lopulla valmistunut tieteiselokuva sisältää aikakaudelle tyypillisesti melkoisesti toimintaa ja scifille tyypillisesti sitä voi tulkita myös kannanottona silloisesta yhteiskunnasta. Tulevaisuuden Detroitiin sijoitetussa tarinassa poliisivoimat taistelevat yritysten ja rikollisten välimaastossa ja yhteiskunta pystyy hädin tuskin pitämään pyörät pyörimässä. Poliisi Alex Murphy saa surmansa taistelussa erityisen häikäilemätöntä rikollisjengiä vastaan, mutta hänet herätetään uudelleen henkiin kyborgina, jonka tietokoneavusteiset aivot on ohjelmoitu poliisityöhön. Mutta sen nyt arvaa, että ei hänen ihmisyytensä ole täysin kadonnut...

Kulttiasemassa Robocop on jäänyt aikalaisensa Terminaattorin jalkoihin, mutta kyllä tässäkin on paljon kiinnostavaa. Elokuvan rankan toimintapinnan alla on kiinnostavaa pohdintaa ihmisyydestä sekä kommentteja yritysten ja talouden mahdista, jotka olivat aikoinaan varsin osuvaa materiaalia. Eikä niiden esittämät ajatukset ole täysin menneet sivu vieläkään. Varsinkin Director's Cutin raakuus tosin vie huomiota pois näistä kiinnostavista ajatuksista. Selkeiten elokuva häviää Terminaattorille hahmojen suhteen, sillä niin hyvikset kuin pahiksetkin jäävät kovin pintapuolisiksi. Kokonaisuus on silti oikeastaan parempi kuin mitä muistinkaan.

DVD-boksi sisältää lisämateriaaleina sekä kaksi jatko-osaa, melkoisen määrän dokumenttiaineistoa, kun muistaa elokuvan iän, että varsin kiinnostavan kommenttiraidan.

IMdb:ssä

Wikipediassa

Muita mielipiteitä Leffatykki.com