Amblimationin 1995 tuottama animaatio perustuu tosi tarinaan. Vuonna 1925 alaskalaisessa Nomen kaupungissa puhkesi kurkkumätäepidemia, joka uhkasi koko kaupunkia. Kovissa olosuhteissa kaupunkiin pystyttiin toimittamaan lääkettä tautiin ainoastaan koirarekiä käyttäen ja Balto-niminen koira sai kuuluisuutta näiden koirien ja miesten edustajana. Animaatiossa tosin tarinaa on muunneltu melkoisesti. Elokuvan Balto on puoliksi susi ja siksi ulkopuolinen. Lisäksi elokuvassa lääkettä toimittamassa on vain yksi koirareki, kun todellisuudessa lähetys välitettiin usean eri ryhmän avulla.

No, mutta joka tapauksessa. Amblimationin tekemät muutama elokuva erottuivat Disneyn ja muiden vastaavista lämpimällä hengellään, joka käy ilmi myös tässä elokuvassa. Kun sekaan heitetään hyvät ääninäyttelijät, kuten Kevin Bacon, Bridget Fonda, Phil Collins ja Bob Hoskins, niin kokonaisuus toimii mainiosti. Sivuhahmot ovat hauskoja ja päähahmot puolestaan urhoollisia, joten elokuva toimii hyvin kaikille lapsille ja lapsenmielisille.

Lisämateriaalina DVD:llä on varsin kiinnostava dokumentti, jossa selostetaan tapahtumat, joihin elokuva perustuu, ja kerrotaan elokuvan tarinan muutoksista sekä syistä niiden takana.

IMDb:ssä

Wikipediassa