Suhtauduin Rangoon vähän epäilevästi alusta asti, joten jätin siksi elokuvan katsomisen siksi, että sain DVD:n kauniisiin käsiin ja kauko-ohjaimen pikakelausnapin sormen alle. Ja hyvä niin. Kyseessä on kaikin puolin hyvin tehty elokuva, joka ei animaatioformaatistaan huolimatta ole lainkaan lasten elokuva, vaikka kyllä sitä lapsetkin voivat katsoa. Tarina kertoo sattumuksen summalla autiomaakaupunkiin päätyneestä kameleontista, joka ei juurikaan tiedä kuka on ja mitä haluaa ja onnistuu sitten huijaamaan tiensä kaupungin sheriffiksi. Paljon siis komediaa ja juuri sellaista komediaa, josta en itse vain välitä.

Onneksi se, etten välitä elokuvasta sinällään, ei estä arvostamasta sitä muuten. Animaatio on aivan upean näköistä rähjäisyydessään. Ääninäyttelijät, Johnny Depp jonon ensimmäisenä, tekevät mahtavat roolisuoritukset. Tosin Depp nyt on lähinnä oma ihana itsensä, kun taas Timothy Oliphantin tulkinta kummasti Clint Eastwoodia muistuttavasta lännen hengestä oli niin osuva, että ensin luulin elokuvan tekijöiden onnistuneen saamaan Eastwoodin itsensä esittämään itseään.

Vaikka tarinan huumoripuoli ei iskekään, muuten juoni toimii hyvin ja on kiinnostava. Parasta on se, että juoni ei ole kaikinpuolin ennalta arvattava, vaikka osa kulkeekin kaavan mukaan. Kokonaisuus on siis yksi vuoden 2011 parhaimmista elokuvista ja varmasti vuoden parhain animaatio, vaikka kaatuukin omalla kohdallani genreen, josta olen vain aina saanut näppylöitä.

DVD-kokonaisuus oli puolestaan ihan hyvä ja mukaan isketty lyhyt, mutta tiedon täyteinen dokumentti aavikon eläimistä sekä hauska ja kiinnostava kommenttiraita tekivät paketista oikein mukavan.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut