Nelipaneelisia strippisarjoja kansien väliin keräävät julkaisut ovat Suomessa pitkälti juuri Punaisen jättiläisen erikoisalaa. Tällä kertaa pääsemme niiden avulla tutustumaan japanilaisen lukion opettajien maailmaan ja edesottamuksiin. Asashion lukion opettajista löytyykin kiinnostavia persoonia.

Alun stripit ovat melko pliisuja, mutta loppua kohden meininki paranee huomattavasti. Länsimaisesta näkökulmasta katsoen stripit ovat hauskoja aivan eri tavalla kuin länsimaiset vastaavat. Lisäksi ne toimivat yhdessä jatkuvana tarinana aivan eri tavalla kuin tuskin mikään länsimainen strippisarjakuva. Huumoria haetaan tavallisesta elämästä ilman minkäänlaista kärjistämistä. Samalla tosin näistä stripeistä puuttuu länsimaisille vastaaville tyypillinen sosiaalinen kommentointi, joka usein siirtyy peräti satiirin puolelle.

Bannon kynänjälki on miellyttävää katsottavaa ja alkuperäisessä ylhäältä alas -järjestyksessä julkaistuja strippejä on helppo lukea. Tosin, niissä tripeissä, joissa alkuperäinen on selkeäst ollut väritetty, laatu on kaikkea muuta kuin hyvä. Painoksessa on panostettu joihinkin korkealaatuiselle paperille painettuihin värisivuihin, joilla on julkaistu joukko myönnettävästi hienon näköisiä hahmo- ja tilannekuvia. Henkilökohtaisesti olisin mieluummin nähnyt näiden sijalla sittenkin värilliset stripit värillisinä... Mutta kaikkea ei voi saada.

Loppukaneettina sanottakoon, että vaikka kyseessä ei olekaan sellainen teos, johon olisin hurahtanut aivan täysillä, niin ihan kiva ja luettava kirjanen kyseessä on kuitenkin.

Wikipediassa

Punainen jättiläinen

Toinen mielipide Futoi yatsulla