Jälleen vähän Tenavat-animaatioita. smileyRessun seikkailut -nimiseen DVD-pakettiin on lykätty 28. puolen tunnin Tenavat-animaatio sekä yksi jakso TV:ssä aikoinaan pyörinyttä Charlie Brown and Snoopy Show -sarjaa. Jälkimmäisessä Ressu seikkailee ensin murtuneen jalan ja sitten Jaakon pavunvarren kanssa. Puolen tunnin spesiaali puolestaan on nimeltään Snoopy's Getting Married, Charlie Brown, jossa Tenavien lapsijengi järjestää Ressulle häät, kun hän talovahtina ollessaan rakastuu puudeliin.

Kyseinen jakso ei ole niitä, joita olen nähnyt vuosia sitten lapsena, joten tällä kertaa katselin animaatiota ilman kullattuja muistoja. Täytyy sanoa, että kyllä nämä spesiaalit pysyvät omillaan ilmankin. Vaikka osa Schulzin huumorin pistävyydestä vesittyykin animaatioissa (tai ei kerta kaikkaan pääse mukaan...), niin kokonaisuus on yhä hauska sekä lapsille että aikuisille. Ja Tenavien henki säilyy erinomaisesti, lapsihahmojen yrittäessä selvitä aikuisten maailman omituisuuksista ja aina välillä osoittaessa miten turhia jotkin tärkeinä pitämämme asiat oikeasti ovat.

Itse tarina tässä elokuvassa on hauska ja etenee tutulla, turvallisella tyylillä. Joten kyllä tätä voi hyvillä mielin suositella niin lapsille kuin lapsen mielisellekin ja aivan varmasti kaikille Tenavien-ystäville.

Spessu IMDb.ssä

Wikipediassa


Toinen esittely DVD-paketista