Yksi lapsuuden suosikkielokuvistani on aina ollut vain puolituntinen pätkä pahankurisesta kissanpennusta, joka lähtee karkumatkalle maalta kaupunkiin. Matkan varrella hän saa joitakin uusia ystäviä ja oppii perheen merkityksen (tietenkin). En ole aikaisemmin löytänyt kyseistä elokuvaa DVD:llä, mutta nyt nappasi. smiley

Näin aikuisena elokuva ja sen kiinnostavat hahmot ja hauska musiikki ovat yhä kiinnostavia, mutta vielä kiinnostavampi on sen taustatarina. Banjo the Woodpile Cat oli nimittäin autotalliprojekti, jonka silloin vielä Disney Studiosilla työskentelevät Don Bluth, Gary Goldman ja John Pomeroy aloittivat, koska he kokivat, etteivät he kyenneet oppimaan kaikkea haluamaansa Disneyllä. Elokuvaa tekemässä oli melkoinen kasa muita Disneyn artisteja ja kun pääkolmikko viimein käveli Disneyltä ulos mukanaan joukko muita piirtäjiä, Banjo the Woodpile Cat -elokuvasta tuli heidän myyntiportfolionsa. Sen avulla heidän oli mahdollista kerätä varat mainion The Secret of NIHM -elokuvan tekemiseen (josta lisää myöhemmin).

DVD-paketissa on elokuvan lisäksi myös verrattain paljon lisämateriaaleja ja erityisen hauska ja kiinnostava kommenttiraita pääkolmikolta eli  Don Bluthilta, Gary Goldmanilta ja John Pomeroylta.

IMDB:ssä

Wikipediassa