Warner Brothersin ensimmäinen koko illan animaatio sijoittuu kuningas Arthurin Englantiin ja kertoo  tarinan tytöstä, joka haluaa ritariksi ja miten hän sekä hänen kohtaamansa sokea erakko onnistuvatkin pelastamaan koko kuningaskunnan, kun paha ritari Ruber varastaa Arthurin miekan Excaliburin.

Tarinallisesti elokuva on melko tavanomaista animaatiotavaraa, jossa on hyvin vähän yllätyksiä. Äänikastiin on kuitenkin saatu kasattua muutama todella hyvä näyttelijä (mm. Gary Oldman ja Eric Idle), jotka tuovat hahmoihinsa persoonallisuutta ja monisyisyyttä. Elokuvan musiikki on mielestäni oikein mukavaa ja sekaan mahtuu parikin kappaletta, jotka jäävät helposti mieleen. Animaation taso heittelehtii paikoittain, mutta on pääosin hyvää. Suurin ongelma löytyy siitä, että Looney Tunesin tapaisiin lyhyisiin, liioiteltuihin animaatioihin tottuneet tekijät eivät ole aina osanneet tulkita mikä sopii ja mikä ei sovi tällaiseen tarinaan. Paikoitellen huumori iskee yli niin sanallisesti kuin visuaalisesti, mikä rikkoo muuten vakavasti otettavaksi tarkoitetun seikkailutarinan rytmin.

Kokonaisuus on kuitenkin ihan katsottava ja oikeastaan ihan hyvä studion ensimmäiseksi yritykseksi. DVD:llä on mukana muutaman lyhyt dokumentti, joista ääninäyttelijöiden haastattelut olivat kiinnostavammasta päästä.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut