On pakko myöntää, että pidän Brewerin uudesta versiosta vähintään yhtä paljon, ellen peräti enemmän, kuin alkuperäisestä Footloose-elokuvasta. Eniten pidän uudessa siitä, että Brewer ottaa saman tarinan ja syventää sitä monin tavoin. Hän antaa kaikille elokuvan hahmoille syvempiä motivaatiota ja poistaa samalla alkuperäisen elokuvan kärjistetyn vastakkain asettelun. Alkuperäisessä elokuvassa oli hyviksiä ja pahiksia ja alusta lähtien oli selvää kenen puolella katsojan oli tarkoitus olla. Uudessa versiossa sen sijaan on eriäviä mielipiteitä, jotka ovat molemmat ymmärrettävissä ja kumpikaan ei sinällään ole väärin.

Kun sekaan heitetään varsin erinomaista musiikkia (olen suorastaan rakastunut Big & Richin Fake ID  -kappaleeseen) ja hyvät koreografiat, joiden avulla elokuvassa on musiikkia ja tanssia ilman, että siitä tulee musikaali... No, hyvää viihdettä ja oikeastaan ihan kiinnostavia ajatuksia myös. smiley Elokuvasta nimittäin voi saada irti myös ajattelun aihetta liittyen juuri vanhempien ja pian aikuistuvien lapsien välisiin suhteisiin. Milloin toisen suojeleminen muuttuu toisen hallitsemiseksi? Ja tietenkin kommentoitavaa voisi olla myös siinä, miten sisäänpäin lämpiävä yhteisö reagoi heidän joukkoonsa tupsahtavaan uuteen ihmiseen, jonka tapa ajatella ei olekaan ihan sama kuin heillä. Joten mitenkään tyhjäpäinen elokuva tämä ei ollut, vaikka sen voi myös katsoa pelkkänä viihteenäkin halutessaan.

DVD:n ekstrat olivat ihan peruskamaa eli mukana oli muutama poistettu kohtaus, tuon Fake ID -kappaleen musavideo, jota olen yrittänyt kuluttaa loppuun wink, sekä se minulle niin rakas kommenttiraita. Elokuvan ohjaaja onkin hyvin antelias tuolla raidalla, joten se oli todella mieleen.

IMDb:ssä

Wikipediassa