Minun kaltaiselle vanhalle sarjakuvafanille Dr. Strange on sentään tuttu hahmo, vaikka hän on aina kuulunut niihin Marvelin kaartin jäseniin, joita harvemmin Suomessa näkee. Suomen huomattavasti pienemmille markkinoille, kun voidaan tuoda vain murto-osa eli suosituimmat ja (ehkä) parhaimmat Marvelin sarjakuvista - ja nykyään tuskin edes sitä. No, joka tapauksessa. Tämä animaatioelokuva kertoo yhden version Dr. Strangen muuttumisesta maailmanluokan girurgista Maapallon suurimmaksi velhoksi.

Marvel ei ole koskaan ollut erityisen tiukka hahmojensa suhteen, joten melkein jokaisen syntymästä on useita versioita, jotka eivät välttämättä sovi yhteen lainkaan. Tämä tarina sen sijaan seuraa melko uskollisesti alkuperäisen syntytarinan pääpiirteitä. Niin hyvässä kuin pahassakin, sillä tarinan keskiosio ("oppimisvaihe") oli aikoinaan uutta, mutta nykyään jo melkoinen klisee, kun auto-onnettomuudessa käsiensä käytön ja siten elämänsä kirurgina menettänyt Strange päätyy Tiibetin vuoristoon (minnekäs muuallekaan...) munkkien keskelle (kuinkas muutenkaan) oppimaan uuden ajattelutavan (tietenkin). Mielestäni tämän kohdan olisi voinut aivan hyvin päivittää kokonaan uuteen uskoon. Toisaalta, elokuva tähtää enemmän uudelle sukupolvelle kuin meille vanhoille patuille, joten heille tämä voikin olla uutta.

Tarina ei kokonaisuudessaan ole erityisen ihmeellinen, mutta ei siinä myöskään rekan kokoisia aukkojakaan ole. Animaatio on hyvä tasoista ja ääninäyttelykin aivan kuunneltavaa, joten vaikka ei tämä olekaan suosikkejani Marvel-universumin filmatoinneista ja jää auttamatta isojen toimintaleffaversioiden jalkoihin, ei se huonokaan ole.

IMDb:ssä

Wikipediassa