Alien-sarjan uusinta osaa on odotettu kuin kuuta nousevaa, mutta valitettavasti se osoittautui melkoiseksi pettymykseksi. Ei se nyt ihan yhtä huono ole kuin Alien 4, mutta missään nimessä se ei ole parempi kuin Alien 3 tai AvP.

En nyt lähde analysoimaan ongelmia tarkemmin, kun asiasta löytyy netissä kyllä paljonkin jo sanottua ja vielä paremmin ja auktoritäärisemmin kuin mihin itse pystyisin. Omalta kannaltani voin vain todeta, että elokuva on hienon näköinen ja siinä on useita kiehtovia hahmoja, mutta juonessa on useita aukkoja. Joitakin asioita selitetään liiaksikin, vaikka moni muu jää täysin ihmetyksen aiheeksi. Kokonaisuus ei vain tahdo aueta, mikä vie harmittavasti huomiota ihan toimivalta toimintaelementiltä ja hienolta tuotantopuolelta. Scottin ohjaus ja hienot näyttelijäsuoritukset pelastavat paljon, mutta eivät nekään ihmeisiin kykene sentään.

Eli näin. En minä kadu, että kävin elokuvan katsomassa, ja kyllä DVD on kaikesta huolimatta hankintalistalla (jos ei muuten niin toivossa, että lisämatskut avaisivat elokuvaa lisää...), mutta missään nimessä tämä ei jää muistiin kesän parhaimpana uutuutena. Varsinkaan, kun kesään kuuluu uusi Spider-Man ja Batman-trilogian viimeinen... ;)

IMDb:ssä

Wikipediassa

Arvostelu Episodi.fi

Arvostelu Film.o-holic.fi

Virallinen traileri