Vuosikausia sitten, kun olin vielä teini, pääkaupunkiseudulla näkyi sellainen harvinaisuus kuin SciFi Channel Europe. Kyse oli siis amerikkalaisen SciFi Channelin (nykyinen Syfy) Euroopan inkarnaatiosta. Kanava ei silloin ollut erityisen myyvä Euroopassa ja se näkyi ohjelmistossa, joka käsitti melkoisen määrän joko huttua tai vanhaa huttua. Sekaan mahtui kuitenkin myös joitain kunnon klassikoita ja kourallinen animea. Kuten vanha kunnon Robotech.

Robotech on kaiken kaikkiaan melkoinen sekasikiö, sillä kokonaisuutena se itse asiassa koostuu kolmesta eri animesarjasta, joilla ei ollut mitään tekemistä keskenään ennen kuin ne nivottiin yhteen englanninkielisessä käännöksessä. Itse sarjat (Super Dimension Fortress Macross, Super Dimension Cavalry Southern Cross ja Genesis Climber MOSPEADA) on sittemmin tuotu länsimaihin myös itsenäisinä sarjoina uusilla käännöksillä, jotka pysyvät lähempänä alkuperäistä tarinaa, mutta koska Robotech oli yksi animeharrastukseni lähtöpisteistä, sillä on yhä paikka muistoissani. Joten kun sarjan pohjoismaisjulkaisun DVD-levyjä sattui olemaan saatavilla edullisiin hintoihin, niin pakkohan ne oli ostaa varastoon. wink

Jatkumoon valitut sarjat ovat sinällään ihan perinteistä mechaa eli avaruusrobotteja ja taisteluja ihmiseltä näyttäviä alieneitä vastaan sekoitetaan (varsinkin Macrossin yhteydessä) musiikkiin ja romanttiseen draamaan. Animaatio on tyyliltään nykyään auttamattomasti vanhentuneen näköistä, mutta suurimmalta osin varsin hyvin tehtyä. Ja juonessa ei ole liiallisesti avaruusaluksen kokoisia aukkoja, joten kokonaisuus toimii. Varsinkin, kun sekaan heitetään nostalgia-arvo. laugh Eli siis ihan katsottavaa, vaikka missään nimessä ei parasta ikänä.

Wikipediassa