Fantastiseen kiinaan ja kiinalaisiin wuxia-tarinoihin perustuva viisiosainen Fullmetal Alchemistin tekijältä kertoo legendan seitsemästä tähdestä, jotka syntyvät joko luomaan tai tuhoamaan keisarikunnan. Kaksi tähdestä ovat aina vastakkain ja heidän taistelunsa juuri päättää maailman kohtalon... Taitoo Shirei, toiseksi kahdesta syntynyt nuori mies, ei tosin paljoa legendoista välitä!

27-osaisen sarjan jälkeen vain viiteen osaan jäävä ja selkeän tarinakaaren sisältävä Hero Tales tuntuu kevyeltä luettavalta Arakawan kynästä. Tarinaan mahtuu silti useita juonenkäänteitä ja kiinnostavia sivujuonteita, joten missään nimessä kylmäksi se ei jätä. Vaikka wuxia-tarinoiden tyylin tuntemus (kiinalaisista myyteistä puhumattakaan) auttaa ymmärtämään tarinan taustoja, kumpikaan ei ole tarinan seuraamisen kannalta pakollista. Kokonaisuus ei ole yhtä mukaansa tempaava tai mainio kuin FMA, mutta ihan hauskaa ajanvietettä kuitenkin.

Piirostyyliltään kyse on ilmi selvästi Arakawan työstä ja itse asiassa osa hahmosuunnittelusta on kovinkin tutun oloista. Toisaalta tämä hämää, kun kyse on kuitenkin eri sarjasta, mutta toisaalta se, että samanoloisilla hahmoilla on kummassakin tarinassa samankaltaisia piirteitä niin ulkoisesti kuin luonteeltaankin, auttaa lukijaa tunnistamaan nopeasti hahmon paikan tarinassa. Tämä metateksti saman tekijän kahden eri sarjan välillä on itsessään kiinnostava piirre, joka vei tosin allekirjoittaneen ajatuksia välillä häiritsevästi tarinasta sen analyysiin, kun tarkoitus oli nauttia edellisestä! cheeky

Wikipediassa

Toinen mielipide Anime-lehdestä