Ehtisimpä viimein katsomaan tämänkin osa Marvelin elokuvauniversumia. smiley Olen aina pitänyt yksilön ympärillä liikkuvista tarinoista enemmän, joten tästä syystä ryhmistä kertovat tarinat, kuten Kostajat tai X-ryhmä, eivät ole koskaan olleet suosikkejani. Silti on pakko myöntää, että elokuva oli ihan katsottava.

Missään nimessä en suosittelisi Avengers-elokuvaa sellaiselle katsojalle, joka ei ole nähnyt muita Marvel-elokuvia. Elokuvan hahmoja ei juuri esitellä, kun ne on jo tulleet tutuiksi Iron Man, Hulk ja Thor-elokuvista. Lisäksi pahis on peräisin suoraan Thor-elokuvasta. Niinpä tässä elokuvassa aletaan pikkuhiljaa olla samassa pisteessä kuin sarjakuvissakin. Tarinaan on vaikeampi päästä sisään, koska se vaatii taustatyötä ja sitä, että on nähnyt aikaisemmin tapahtuneet jutut ensin.

Elokuvana Avengers on hauska ja täynnä toimintaa, niin kuin pitäisikin. Keskushahmojen määrä tarkoittaa toki sitä, että kovinkaan paljon aikaa ei ehditä pistää yhteen tiettyyn henkilöön. Silti, olen ihan tyytyväinen siihen, miten joukko kehittyy ryhmänä ja erityisesti siihen, että elokuva ei ole pelkästään pelkäämäni klisee. Odotin näet, että elokuvan alku menisi siihen, kun kaikki tappelevat keskenään, kunnes kriisitilanne viimein pakottaa heidät tekemään yhteistyötä. Ja no, onhan sitäkin oireilua hieman, mutta onneksi paljon vähemmän kuin odotin/pelkäsin. Kokonaisuus toimii, Downey Jr:n Stark on aivan yhtä ihana kuin aina, uusi Bruce Banner/Hulk vaikutti kiinnostavalta ja olisin mieluusti nähnyt häntä enemmänkin ja Loki on odottamattoman monisyinen pahis. Ei siis suosikkini, mutta ainakaan elokuvassa ei pilattu mitään. smiley

IMDb:ssä

Wikipediassa