Odotin History-kanavan paljon mainostamaa dokumenttisarjaa innolla. Se vaikutti hyvin kiinnostavalta, ainakin ajatuksena ja mainosten mukaan. Siksi pettymys olikin suuri, kun se ei vastannut odotuksia.

Se mitä odotin oli ihmiskunnan kehityksen ja historian uudelleen tulkintaa, ehkä peräti yritystä kertoa sitä ulkopuolisen näkökulmasta. Se mitä sain oli perusteorian ja historian läpijuoksu sekä jatkuva hehkutus siitä kuinka hienoja olemme. sad Dokumenttisarjassa ei ollut mitään varsinaisesti uutta ja minkään sortin itsekritiikkiä se ei sisällä. Ajatusmaailma on selkeästi sama vanha "ihminen, luomakunnan valtias" ja asiaa ei edes käsitellä tai harkita mitenkään. Kyllä, olemme jollain ilveellä selkeästi olleet erittäin menestyksekäs laji - so far. Ei, se ei tee meistä mitenkään erityisiä tai erikoisia. Sitten kun ihmisiä on ollut olemassa yhtä pitkään kuin muurahaisia tai hämähäkkejä tai haita - kaikki miljoonia vuosia vanhoja elinmuotoja - voimme alkaa olla ylpeitä siitä, että emme ole tuhonneet itseämme.

Eli joo, dokumentin asenne otti vastaan heti alussa. Lainkaan ei auttanut se, että siinä lisäksi ei tullut esiin juuri mitään uutta ja tuttu tietokin juostiin läpi sellaisella vauhdilla, että siitä tuskin jäisi asiaan vihkiytymättömälle paljoakaan käteen. Eli ihmisen kehityksestä ja historiasta on ollut paljon paremmin tehtyjä dokumentteja pilvin pimein ja en tosiaankaan voi suositella tätä nimenomaista sarjaa. Harmittaa vain, kun niin odotin, että pääsisin sitä katsomaan... frown

Dokumentista Historyn sivuilla