Pitihän vanhan LotR-fanin tämäkin viimein nähdä. :)

Jännitti teatteriin mennessä, että miten alkuperäisen kirjan leikkisämpi sävy ja selkeästi lyhyempi juoni saadaan istumaan olemassa olevaan elokuvamaailmaan, mutta aika hyvinhän se tuntui sujuvan. LotR-maailmassa tapahtuu paljon samaan aikaan, kun alkuperäisen Hobitti-teoksen tapahtumat ovat meneillään, ja elokuvassa on tehty päätös näyttää huomattavasti enemmän näistä tapahtumista. Lopputulos on vakavampi elokuva kuin mitä kirjasta yksinään saisi aikaiseksi, mutta toisaalta huomattavasti kiinnostavampi sellainen.

Kuvailmeeltään elokuva jatkaa aikaisemmalla linjalla. Puhtaasti aikataulullisista syistä katsoin 2D-version, enkä 3D:tä, mutta en voi sanoa erityisesti kaivanneeni lisäsyvyyttä. Harvoissa elokuvissa 3D on oikeasti tarpeeseen ja vaikka mukana olikin joitakin kohtauksia, joissa 3D olisi selkeästi lisännyt elämyskokemukseen, tässä elokuvassa kiinnostaa juoni, jonka kannalta trikkikuvat ovat tarpeettomia.

Vanhojen tuttujen hahmojen näkeminen oli toki mieleen, siinä missä uusienkin tuttavuuksien, mutta tuli mieleen, että vaikka trilogia sijoittuu kronologisesti ennen aikaisempia elokuvia, tässä elokuvassa oletetaan niin paljon tietoa, että ummikon lienee pakko katsoa aikaisemmin valmistunut trilogia ensin pysyäkseen vauhdissa. :) Frodoa esim. ei esitellä lainkaan ja hänen pikavisiittinsä on täysin fanipalvelua ja apropos ei millekään, jos ei tunne myöhempää tarinaa.

Mutta kyllä elokuva oikein viihdyttävä oli ja hauska katsoa. Suurin ongelma on sama kuin alkuperäisessäkin trilogiassa eli se, että kyse on nimenomaan trilogian ensimmäisestä osasta. Tarina jää pakostakin kesken ja katsojalle sellainen olo, että eihän tässä päästy vielä edes vauhtiin. Ei auta kuin odottaa seuraavaa osaa...

IMDb:ssä

Viralliset sivut

Suomenkielisessä Wikipediassa

Englanninkielisessä Wikipediassa