Saman nimiseen romaaniin perustuva ja suomeksi nimellä Lumoava Kirous tunnettu elokuva jatkaa Twilight-sarjan liikkeelle lähettämää supernatural romance -sarjaa. Tällä kertaa teinirakastavaisista poika onkin tavallinen ihminen ja tyttö se epäinhimillisempi osapuoli eli tässä tapauksessa noita. Toki tämä eri maailmoihin kuuluminen asettaa sitten kapuloita todellisen rakkauden tielle, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Tai jotain sinnepäin.

Nyt on pakko myöntää, että omin nuppineni en elokuvaa todennäköisesti olisi jaksanut lähteä katsomaan. Kaverin seurana se tuli nyt kuitenkin nähtyä ja sikäli ehkä ihan hyvä, että nyt tiedän varmasti, ettei DVD-levyyn kannata tuhlata rahaa. Kokonaisuus oli sanalla sanottuna pliisu. Tarinan ainoa yllätys oli loppuhuipennuksessa ja mieleenpainuvin näyttelijäsuoritus puolestaan sivuhahmoa esittäneeltä Emma Thompsonilta. Efektit olivat toki hienon näköisiä, mutta suurimman osan elokuvaa odottelin, että milloin se seikkailu nyt siis oikein alkaa.

Kirjaa kun en ole lukenut, en kykene sanomaan onko elokuva miten hyvä filmatisointi, kuinka uskollinen tarinalle ja olisiko tarinan tunteminen etukäteen tehnyt siitä paremman kokemuksen vai vielä tylsempää katsottavaa. Omalta kohdalta voin vain todeta, että tämä vain vahvisti näkymästäni siitä, että tämä genre ei tosiaankaan ole minun juttu ja jatkan siis sen välttämistä myös tästä eteenpäin.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut

Episodin artikkeli

Hesarin arvostelu