BBC Knowledge -kanavalla esitetty dokumentti keskittyy tutkimaan yhden Titanicin uppoamisessa henkensä menettäneen miehen elämää. Vaikka elokuvaansa tehdessään James Cameron ei lähtenyt kertomaan tositarinaa ja elokuvan Jack Dawson onkin keksitty hahmo, Titanicilla itse asiassa oli ja työskenteli J. Dawson, jonka haudasta on elokuvan myötä tullut pienoinen kulttimaamerkki. Dokumentissa selvitetään kuka tämä tosielämän J. Dawson oli ja mitä hänelle tapahtui.

Yhteen, tuiki tavalliseen ihmiselämään keskittyvät dokumentit ovat usein vähintää yhtä kiinnostavia, elleivät enemmänkin, kuin suurmiesten tai historiallisten tapahtumien analyysit. Jokaisella ihmiselämällä on arvoa ja tavalliseen kaduntallaajaan on usein helpompi samaistua. Samalla tällainen dokumentti sisältää kuitenkin myös kiinnostavaa ja arvokasta tietoa itse tapahtumistakin.

Tämä dokumentti, vaikkakin kevyempi kuin moni muu Titanicin tragediasta kertova teos, oli kuitenkin kiinnostava ja valaisia monia kohtia kyseisestä aikakaudesta, jotka ovat muissa dokumenteissa ja kirjoissa jääneet varjoon.