Alunperin romaaniin perustuva manga sijoittuu vuoteen 1614 ja siinä kaksi sotivaa ninjaklaania, jotka ovat olleet epävarmassa rauhassa vuosia, jatkavat vihanpitoaan, kun Japanin shogun Tokukawa Ieyasu käskee heitä valitsemaan kymmenen soturiaan voimien mittelyyn, jonka lopputulos päättää sen kumpi hänen pojanpojistaan perii shogunin manttelin. Tämä ei tiedä hyvää sukujen perijöille Oborolle ja Gennosukelle, jotka ovat kihloissa sukujen yhdistämiseksi ja rakastavat oikeasti toisiaan.

Kyseessä on siis Roomeo ja Julia -tarina yhdistettynä ninjataisteluihin. Täytyykin sanoa, että juonellisesti viisiosainen manga jää kovin kevyeksi. Segawan tummapiirrosjälki on toki hienon näköistä, mutta jos tarinasta poistaisi taistelut, jäljelle ei jäisi paljoakaan. Animessa (joksi manga on sovitettu ja joka on jossain välissä tulossa katselulistalle, kunhan ehdin...) näyttävät taistelut voisivat vielä kantaa jotensakin, mutta mangamuodossa se ei vain tahdo riittää.

Ja vaikka piirrosjälki onkin mainiota, mitä nyt ajoittain tummuudessaan hieman vaikeaa hahmottaa, monien hahmojen karikatyyrinen ja epämiellyttävä hahmosuunnittelu ei oikein ole minulle mieleen. Tuntuu siltä, että hahmot ovat kautta linjan joko todella kauniita tai älyttömän rumia ja minkäänlaista keskiväliä ei ole olemassakaan. Punainen jättiläinen on tehnyt hyvää tuota painotuotteessa ja erityisesti kauniit värisivut ansaitsevat kiitosta, mutta se ei muuta tosiasiaa, että sarjasta ei jää paljoakaan käteen.

Wikipediassa