Aikoinaan etsiessäni näitä sarjakuvia Amazonista kohdalle osui myös tämä teos. Kyse ei ole sarjakuvasta eikä fiktiosta, vaan kirjassa Mallett, intohimoinen kolmiottelija, koettaa valaista miksi ihmeessä hän tai kukaan haluaisi harrastaa tätä lajia.

Noin ensinnäkin on pakko myöntää, että minä en ole minkään sortin urheilija. Liikun kyllä - muuten minulta brakaa hartiat, selkä ja lantio - mutta puolisokea ja vain ajoittain hengittävä yksilö, joka pelkää palloja ja erityisemmin välitä voittamisesta, tulee paremmin toimeen yksin suoritettavien kevyiden kuntolajien, kuten uimisen, sauvakävelyn tai soutulaitteella soutamisen parissa. Mikään tästä ei onneksi estänyt nauttimasta täysin siemauksin Mallettin uskomattoman hauskasta sisäpiirivilkaisusta lajiin, jota en tule koskaan harrastamaan. :)

Toki Mallett yrittää käännyttää lukijaansa oman intohimonsa puoleen. Onneksi tämä ei estä häntä kirjoittamasta todella humoristista ja hauskaa teosta, jonka ääressä saa käpertyä sohvan nurkkaan kihertelemään. Tai aiheuttaa hämmennystä kanssamatkustajissa lähijunassa, kumpi nyt saattuu kohdalle. Siinä sivussa kirjasta oikeasti saa varsin hyvän kuvan siitä mitä kolmiottelun harrastaminen käsittää ja miksi se kiehtoo joitakin niin suuresti. En osaa sanoa missä määrin harrastus Suomessa muistuttaa Mallettin kuvaamaan tilannetta Yhdysvalloissa, mutta luettuani kirjan voisin jopa melkein harkita sen koettamista, noin niin kuin kerran, jos pystyisin juoksemaan siis. Eli aika hyvin käännytetty.