Saman nimiseen romaaniin perustuva elokuvaa on vaikea kommentoida yhdeltä istumalta. Se oikeasti vaatisi useamman katselukerran, jotta kaikki jäisi oikeasti päähän (minkä lisäksi minulla on kauhea hinku päästä käsiksi myös romaaniin...). Haastavat elokuvat ovat toisaalta myös juuri sitä mistä pidän, joten missään nimessä en ollut pettynyt kokemukseen.

Elokuvassa seurataan kuutta eri tarinaa, joista jokaisella on omat päähenkilönsä. Niinpä melkein jokainen näyttelijäkaartista pääsee vuorollaan sekä pää- että sivurooliin. Mukaan mahtuu melkoisen kiinnostavia valintoja ja haasteita, kuten Hugo Weaving esittämässä naisen roolia, mutta tylsää tai huonoa suoritusta sekaan ei mahdu. Kuten novellikokoelmassa, myös tässä osa tarinoista nappaa enemmän, osa vähemmän, mutta kaikki kiinnostavat ja herättävät ajatuksia.

Kun sekaan heitetään vielä hienot efektit, jotka tukevat tarinoita viemättä huomiota pois niistä, hieno musiikki ja mahtava kuvaus, kokonaisuus jaksaa kantaa monimutkaisen juonen vaatimat useammat katselukerrat.

IMDb:ssä

Wikipediassa