Tulin ostaneeksi boksin, joka sisältää kaikki Bond-leffat, joten niitä tulee nyt sitten pikkuhiljaa katseltua julkaisujärjestyksessä seuraavan jonkin aikaa. :) Ja aloitus tietenkin tästä ensimmäisestä. Vanhemmat Bond-leffat olen kyllä nähnyt melkoisen monta kertaa, mutta viime kerrasta on ollut melkoisesti aikaa. Niinpä oli ihan virkistävää palata niiden pariin ja katsoa kuinka paljon edes muistan kunkin elokuvan tapahtumista. Dr. No ei ole koskaan ollut suosikkini sarjassa, mutta ihan hauska elokuvahan se on silti.

Oli jännää nähdä kuinka paljon painoa nämä vanhemmat elokuvat panevat hitchcock-tyylisemmälle jännitykselle pelkän toiminnan sijaan. Jotenkin sitä muistaa kaikki Bond-leffat viimeisimpien toimintajännäreiden muotissa, vaikka näissä vanhemmissa varsinainen toiminta tuppaa seuraamaan kaavaa "lyhyestä virsi kaunis", kun rahaa erikoistehosteisiin ei juuri ollut ja itse tehosteetkin rajoitetumpia kuin nykyään.

Pakko on myös kehua ohjaaja Terrence Youngia ja Sean Connerya siitä, että James Bondin hahmo oli niin valmiiksi muokattu jo tässä ensimmäisessä elokuvassa. Aivan alusta asti tapaamme juuri sen aidon ja oikean Bondin, johon Sean Connery löi lähtemättömästi leimansa. :)

Itse DVD-boksissa on ihanana lisänä ainakin yksi, tarpeen tullen arkistomateriaaleista kasattu kommenttiraita jokaista elokuvaa kohden. Tekijöiden haastatteluista ym. muusta materiaalista kootut muistelmat elokuvan tekemisestä ovat minunlaiselleni tällaisista kiinnostuneelle todella antoisaa ja kiinnostavaa kuunneltavaa. Melkein jopa niin, että boksin ostin niiden takia ja itse leffat tulevat mukavana lisänä. ;)

IMDb:ssä

Wikipediassa

Suomenkielisessä Wikipediassa