Seuraava elokuva Bond-leffa-projektissani on luonnollisesti sarjan toinen osa, From Russia with Love. Täytyy sanoa, että on melkein hämmentävää havaita kuinka vähän muistan näistä elokuvista näin monen vuoden jälkeen, vaikka yhteen väliin taisin melkein osata nämä vanhemmat elokuvat ulkoa. Toisaalta onpahan kiinnostavampaa katsottavaa, kun nyt kerran käyn näitä kaikkia uudelleen läpi. :)

Terrence Young ja Sean Connery loivat Bondin hahmon niin täydellisenä jo ensimmäisessä elokuvassa, että siinä suhteessa tässä toisessa osassa ei ole juurikaan muutoksia. Sen sijaan ensimmäisen elokuvan menestys näkyy kyllä toisen budjetissa. Tekijöiden taidokkuus tulee esiin tosin siinä, että tämä ei ole elokuvia vertailemalla itsestään selvää, vaan käy parhaiten ilmi erikoismateriaalien kommenttiraidoilla olevista kommenteista.

Itse juoni on melko suorasukainen seikkailu, mutta näitä elokuvia ei olekaan koskaan tarkoitettu mysteereiksi, vaan alusta asti on itsestään selvää, että Bond voittaa ja saa tytön. Kysymys on vain siitä, miten näin käy. Joten elokuvan varsinainen kiintopiste on kiinnostavat hahmot ja jännittävät seikkailut.

Kokoelmaboksin sisältämät aikaisemmista materiaaleista kootut kommenttiraidat ovat todella kiinnostavaa kuunneltavaa ja tämän elokuvan kohdalla mukana on myös yksi ihan perinteinen kommenttiraita, jossa pari yhä elossa olevaa elokuvan tekijää muistelee menneitä. Erinomainen plussa jo muutenkin mainiolle elokuvalle.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Arvostelu Rotten Tomatoes -sivustolla

Traileri