Olen auttamattomasti jäljessä tv-ohjelmien suhteen. Talletuksissa etenen vasta alkuvuoden sadon parissa, joten tästä syystä aloittelen kevään sarjoja nyt, kun niiden ensimmäiset kauden on pitkälti jo loppuneet. ^_^'

Subilta tullut Grimm jatkaa viimeisintä muotivillitystä eli vanhojen lastensatujen tuomista moderniin aikuisten maailmaan. Tässä tv-maailma on auttamattomasti jäljessä, sillä ensimmäisenä näitä nähtiin animaatioelokuvissa (Shrek anyone?) ja sarjakuvissa (Fables varsinkin tulee mieleen). Silti on mahtavaa nähdä fantastisempia sarjoja tv:ssä, vaikka en niistä itse välittäisikään. Nelosella näkyvä Once Upon a Time sisältää liikaa draamaa ja ihmissuhteita minun makuuni, hahmojen määrästä puhumattakaan. Toivoinkin Grimmin iskevän paremmin, kun juoni keskittyy yhteen päähahmoon.

Tarinassa siis kerrotaan murhaetsivästä Nick Burkhardtista, joka tätinsä kuoleman jälkeen saa tietää olevansa grimm: ihminen, joka pystyy näkemään kaikki ne taruolennot, jotka elävät piilossa yhteiskunnalta, ja jonka tehtävä on metsästää niitä silloin, kun ne ovat ihmisille vahingollisia. Nickillä onkin sitten puuhaa totutella tähän hommaan ja pitää samalla koko asia salaisuutena samalla, kun eri hirviöitäkin riittää metsästettäväksi.

Sarjan idea on hieman kliseinen, mutta toimii. Valitettavasti Nick ei vain jaksa olla tarpeeksi kiinnostava hahmo, jotta sarja itsessään jaksaisi oikeasti kiinnostaa. Vaikka annoinkin (kuten aina...) sarjalle mahdollisuuden muutaman jakson ajan, mikään siinä ei napannut niin paljon, että jaksaisin katsoa koko homman. Varmasti sarja on kiinnostava varsinkin, jos ei ole kohdannut tällaisia ideoita paljoa aikaisemmin, mutta scifi/fantasia-kirjojen ystäville ja sarjakuvafaneille sarjassa ei ole juurikaan uutta ja hienot erikoistehosteet eivät kanna pitemmän päälle, kun päähenkilö ei vain kiiinnosta.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Subin sivuilla