Kauhuelokuvaklassikkosarjaan tutustuminen jatkuu. Viisi vuotta ensimmäisen elokuvan jälkeen sen päähahmon Nancyn entiseen kotiin muuttaa uusi perhe. Heidän poikansa Jesse kärsii unettomuudesta ja painajaisista ja pikkuhiljaa Freddy Grueger alkaa ottaa häntä valtoihinsa, käyttäen hänen kehoaan kauhutöiden toteuttamiseen todellisessa maailmassa.

Juonessa on itse asiassa paljon kiinnostavia piirteitä, joita elokuva ei valitettavasti ajan puutteen sekä genren "sääntöjen" takia pääse täysin tutkimaan. Sellaisenaan tarina toimii ja herättää paljonkin kiinnostavia ajatuksia, mutta jättää paljon katsojan tulkittavaksi ja mietittäväksi. Olisin myös mielelläni nähnyt huomattavasti pidemmän alun, jossa Jessen vajoamista ja muuttumista olisi seurattu hitaamman kaavan mukaan.

Sellaisenaan elokuva on aivan kelvollinen jatko-osa ja samalla tasolla ensimmäisen kanssa. Toki sen kauhutemput ja tehosteet ovat nykynäkökulmasta varsin vanhanaikaisia ja ajoittain enemmän huvittavia kuin pelottavia, mutta genreensä se kyllä istuu.

IMDb:ssä

Wikipediassa