Sarjassamme ongelmia, jotka eivät oikeasti ole ongelmia: minulta meni niin kauan ehtiä lukea Bride's Story 3, että neljäs osa ehtisin kauppaan ensin. ^_^' oh well...

Siinä missä sarjan pari ensimmäistä osaa keskittyi nimen morsiammeen eli Amiriin ja siihen, miten hän sopeutuu uuteen perheeseensä ja he häneen, osat 3 ja 4 vievät tarinaa laajemmalle alueelle, kun seuraamme perheen vieraana olleen Smithin matkaa Ankaraan ja samalla pääsemme jännittämään miten Amirin ystävän ja naapurin Pariyan käy, kun hänelle etsitään omaa sulhasta.

Mori kertoo tarinaa ihailtavalla tavalla yhteisön sisältä niin, että vaikka modernista näkökulmasta morsiuskauppa ja avioliittoon liittyvä neuvottelu voikin vaikuttaa vieraalta, sen hyväksyy tarinassa ongelmitta, koska hahmot suhtautuvat siihen niin luontaisesti ja sitä kyseenalaistamatta. Samalla esiin tulee sekin, että ei käytäntö ole koskaan ollut pelkästään raakaa ja kylmää kaupankäyntiä, vaan luonnollisesti hyvät vanhemmat ovat aina halunneet etsiä lapsilleen puolison ja perheen, jossa he voivat olla onnellisia.

Morin rikas ja yksityiskohtainen kynänjälki hivelee silmää ja herättää ihailua, kun melkein jokainen kuva on täynnä yksityiskohtia, joiden tekemisen on täytynyt viedä aivan tuhottomasti aikaa. Ilmeet ja luonteet näkyvät jokaisesta hahmosta tavalla, joka vaikuttaa juuri niin helpolta kuin se oikeasti on vaikeaa. Tarinat itsessään ovat ihanaa, jokapäivästä, tavallista elämää paikassa ja ajassa, joka tuntuu sadulta, vaikka onkin aikoinaan ollut täyttä totta. Kokonaisuus tuo aina hymyn huulille ja hyvän, rauhallisen mielen, kun näitä kirjoja lukee.