Pääsinpä viimein niin pitkälle, että tuli tämänkin katsottua. :) Olen oikeastaan säästellyt elokuvaa, sillä kun se jäi teatterissa näkemättä, DVD:tä oli hyvä pitää "takataskussa" sitten, kun mieli tekisi nähdä laadukkaasti animoidun, hienolta kuullostavan ja sydäntä lämmittävän elokuvan. Ja niinhän siinä sitten kävi.

Tarina elokuvassa tuntuu kovin tutulta ihan siksi, että sillä on paljon yhtäläisyyksiä toisen kirjasarjan kanssa, mutta sen lisäksi, että tämä aiheutti lievän pakon etsiä käsiini kyseisen kirjasarjan ja siihen perustuvan elokuvan tiedot, mitään isoa ongelmaa se ei aiheuttanut. :)

Tämän elokuvan tarina on viety täysin alkuperäisen kirjan asetelmista moderniin japaniin, jossa Sho-niminen, sydänleikkaukseen valmistautuva poika tapaa tätinsä maalaistalossa perheen pieniä kätkijöitä, jotka ovat peukaloisen kokoisia ihmisiä ja elävät talon alla. Vaikka rauhallinen elokuva keskittyy muuten nuoren kätkijän Ariettyn ja Shon välisen ystävyyden kehittymiseen, saadaan tarinaan vähän jännitystä ja toimintaakin, kun Shon tädin pikkumieliselle talonhoitajalle paljastuu kätkijöiden olemassa olo...

Elokuva on todellakin taattua Ghibli-laatua. Tarina on ihana, animaatio loistavaa, musiikki kaunista... Tunnelma tuo mieleen joitakin aikaisemmista Ghibli-suosikeistani, vaikka pakko on myöntää, että Mononoke Himen voittanutta ei kyllä vieläkään ole. Silti tämä on todella erinomainen elokuva, jota voi lämpimästi suositella niin nuorelle kuin vanhemmallekin väelle.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Suomenkielinen traileri

Arvostelu Film-o-holicin sivuilla