Päätin, että oli vihdoin ja viimein aika nähdä tämä elokuva kunnolla. :) Stephen Kingin tarinaan perustuva elokuva on tullut usein televisiosta ja olen aina nähnyt sen vain pätkissä: alku, loppu, keskeltä. En ollut koskaan nähnyt sitä kokonaisuutena.

Eloluva kertoo menestyvästä pankkiirista, joka saa elinikäisen vankila tuomion vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta. Vankilaelämä ei ole helppoa, varsinkaan sen jälkeen, kun vankilanjohtaja alkaa hyödyntää Andyn taitoja pankkiirina erilaisten petosten pyörittämisessä. Lopulta Andyn täytyy tehdä päätös: joko on aika elää tai aika kuolla...

Kyseessä on juuri sellainen elokuva ja tarina, jossa ei varsinaisesti tapahdu paljoakaan, joten koko homma toimii tai kaatuu näyttelijäsuoritusten varassa. Onneksi tämä puoli toimii todella hyvin. Tim Robbins Andyna ja Morgan Freeman hänen parhaana kaverinaan on todella hyvä yhdistelmä. Elokuvan käsikirjoitus on hyvä ja ohjaus erinomaista. Ei siis ihme, että se pysyy suosiossa vuodesta toiseen. Olen aina pitänyt eloluvasta, vaikka en olekaan nähnyt sitä kokonaisuutena, ja nyt pidän siitä vielä enemmän.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri