Uusi X-Men-leffa sijoittuu edellisen (X-Men: Last Stand) jälkeen ja keskittyy Loganin hahmoon. Jeanin kuolemaa sureva Logan on vetäytynyt Kanadan metsiin suremaan, kunnes nuori japanilaisnainen Yukio etsii hänet käsiinsä ja kiskoo hänet takaisin ihmisten ilmoille. Yukion isäntä on Loganin tuttu, joka haluaa tavata hänet vielä kerran ennen kuolemaansa. Tietenkään siinä ei ole kaikki, joten pian tarina etenee petoksien vyyhteen, johon on sekaantunut niin ninjoja, mutantteja kuin japanilainen mafia yakuzakin.

Sekä toiminta- että X-Men-faneille elokuva tarjoaa hyvää viihdettä. Toiminnan sekaan on lomitettu kasvutarina, joka toimii, ja moniulotteisia hahmoja. Elokuvan Yukio on tosin täysin erilainen hahmo kuin se Yukio, johon me sarjakuvafanit olemme tottuneet, mutta muutos lienee pakollinen tarinan kannalta. Toisaalta olisi ollut hauskaa nähdä sarjakuvien Yukio valkokankaalla...

Kokonaisuutena elokuva toimii sekä osana sarjaa että omana leffanaan. Toiminnan lomassa on hiljaisia hetkiä ja draamaa, jonka aikana katsoja ehtii rauhoittua seuraavaan jännittävään kohtaan, joten pituudestaan huolimatta kokonaisuus ei ole puuduttava. Jackman on ottanut Wolverinen hahmon niin omakseen, että nykyään on mahdotonta ajatella ketään muuta kyseisessä roolissa. Ja vaikka tarina saakin inspiraatiota sarjakuvista, se on juuri tarpeeksi omanlaisensa, että myös sarjakuvafaneille riittää yllätyksiä.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut